Blog

BLOG

Marjanski đir
1. kolo Hrvatske triatlon lige 2020

Hrvatska triatlon liga je trebala ove godine imati 3 kola (Trogir, Split i Zagreb), te finale u Zgrebu koje odlučuje o državnom pobjedniku. Zbog epidemioloških razloga, Trogir je otkazan tako da je u Splitu 22.08.2020. održano 1. kolo HT lige u sklopu 22. Marjanskog đira. Mlađi uzrasti su se natjecali u super sprint distanci i akvatlonu.

U sprint distanci u muškoj kategoriji slavio je Andrej Vištica, a u ženskoj kategoriji pobjednica je bila Sonja Škevin.

Marco Polo Challange
Prvenstvo Hrvatske u srednje dugom triatlonu

U čarobnoj i jedinstvenoj Korčuli, u jednoj od najljepših mediteranskih oaza, u kulturnoj i povijesno bogatoj riznici naše povijesti, od 18 do 20. rujna 2020. održan je 10. Marco Polo Challange.

Deseta obljetnica je bila prilika da se ovom gradu pokloni prvi srednje dugi triatlon (poznatiji i kao half Ironman – 1,9 km plivanja / 90 km bicikl /21,1 km trčanje). 

Staza od Korčule do Vele Luke bila je dosta zahtjevna, a visoke temperature su stvarale dodatni pritisak na natjecatelje.Kao uvod u glavnu utrku, održano je natjecanje i u kraćim distancama (sprint triatlon, štafetni sprint triatlon – te humanitarna cestovna utrka na 5 km).

Pobjednici su: 

Muškarci
1. Andrej Vištica TK Swibir 4:11:04
2. Eugen Popović TK Maksimir 4.27:54
3. Jadran Domančić TK Samobor 4:28:29

Žene
1. Maja Urban TK Tri-tim 5:04:23
2. Željka Šaban Miličić TK Swibir 5:16:01
3. Elisabetta Vitasović HTS 5:19:51 

Bio je to dan za pamćenje: vrijeme predivno, iako se plivalo u neoprenu temperatura zraka u jutarnjim satima iznosila je 19°C a prema podnevnim satima temperatura se dizala i do 35°C!

Atmosfera među natjecateljima izvanredna, obiteljska, a opet natjecateljski ozbiljna.

Bio je to nezaboravan vikend u kojem će svatko za sebe ponijeti vrijedne uspomene kojima će obogatiti vlastitu riznicu uspomena. 

Promocija triatlona na Kineziološkom fakultetu u Splitu

Na poziv Kineziološkog fakulteta u Splitu, Triatlon klub Imotski predstavio je – IDEJU.

U početku bijaše – IDEJAideja se nastanila kod onih koji se usudiše sanjati, preuzeše je oni koji imadoše hrabrosti i pretvoriše je u – STVARNOST.

Zahvaljujemo na pozivu i gostoprimstvu: dekanu prof.dr.sc. D. Sekulić, prodekanima: prof.dr.sc. H. Karninčić, prof. dr.sc. G. Gabrilo, prof.dr.sc. M. Spasić i posebno prof.dr.sc. N. Sekulić.
Zahvaljujemo svim studentima 2.godine studija koji su nam poklonili svoje vrijeme i pažnju. 
Hvala Nataši Šustić i Luki Škevi na suradnji i potpori.

Ponosni član Hrvatskog triatlon saveza

Upravni odbor HTS-a dana 7. prosinca 2020. godine donio je odluku o primanju Triatlon kluba Imotski u pridruženo članstvo Hrvatskog Triatlon saveza sa svim pravima i obvezama, a odluku o primanju u punopravno članstvo donijet će Skupština na prvoj sljedećoj sjednici. Hrvatski triatlon savez kao krovna organizacija triatlonskog sporta u Hrvatskoj osnovan je 1994. HTS  je član Europske (ETU) i Međunarodne Triatlonske Federacije (ITU).

Božić je vrijeme darivanja

za naše članove pripremili smo članske  iskaznice i majice Kluba

Iz svijeta triatlona

Trostruki svjetski prvak i olimpijski pobjednik u triatlonu iz 2008. Nijemac Jan Frodeno (38) odradio je kod kuće Ironman triatlon i to za 08:33:39!

Frodeno je prvo u bazenu u kojem je bio postavljen uređaj za plivanje protiv vodene struje koji omogućuje plivanje na najmanjem mogućem prostoru odradio 3.8 km, zatim je vozio bicikl na valjcima 180 km, a na koncu na traci za trčanje otrčao maraton, 42.2 km.

Dvostruka svjetska prvakinja u Triatlon i Ironman disciplinama Mirinda Carfrae izgubila je virtualnu utrku nakon što se suprug spotaknuo i isključio kabel za napajanje na njenom virtualnom trenažeru što je ujedno Mirandu i izbacilo iz trke. Kakav idiot – kazala je kroz smijeh Carfrae.

Carfrae je imala jako dobru vožnju na utrci dugoj 90km i držala je dugo vremena vodeću poziciju protiv Jocelyn McCauley (Amerika), Angele Naeth (Kanada) i Jeanni Seymour iz Južne Afrike, a utrka se prikazivala uživo na Facebooku.

KONTAKTIRAJTE NAS…

TRIATLON KLUB IMOTSKI
GLAVINA DONJA 130
21260 IMOTSKI
E-MAIL: tki@tkimotski.hr

OIB: 59453420567
IBAN: HR15 2407000 1100190952
SWIFT: OTPVHR2X

Predsjednik kluba

Matko Divić
M. +385 (0)91 529 5730

4 + 2 =